<Sonen

Föräldrarna

Hon

Bilarna

Snobben

Valasjön

Gamla kort

Bildspel Gunilla


Min pappa heter Eric och föddes 1920 i Stigsjö utanför Härnösand. Senare flyttade han med sina föräldrar till Kullamark och därefter till Rö. Min farfar hette Karl Johan Olsson och min farmor var Armida Olsson (kallades för Mida). På fotot här nedan ser Du min pappa med farfar och svågern Göte och en A-Ford, bilden togs någon gång på 40-talet.

Pappa har ägnat hela sitt liv åt kooperationen, först inom Konsum och senare som ekonomichef inom OK. Han gick den långa vägen från springpojke till en chefsbefattning.

Här pysslar han med nå´t tekniskt i lumpen vid T3 i Sollefdteå. Och det är ju inte speciellt konstigt, han gillar fortfarande att "skapa" med sina tekniska kunskaper. Mycket användbart när sonen har en gammal bil t.ex.....Min mamma hette Siri och levde 1926-1997. Hon var född i Forsmo utanför Ramsele av Anny och Karl Mattsson. Hon arbetade också inom kooperationen och avslutade arbetslivet som uppskattad medarbetare på Domus Gävle. Min mamma var en riktigt härlig mat-mor, och bjöd alltid alla på underbar mat.

Mina föräldrar firade GULDBRÖLLOP 1996, då tog vi fotot här ovanför.Hela familjen samlad (förutom pappa Eric som sköter kameran). Brorsan Mats är ju inte speciellt stor här, men det är ju jag! Och kolla bilen, en Ford Anglia av 1955 års modell. 2-dörrars och med en sidventilmotor som inte var speciellt långlivad. Efter 6-7.000 mil var ventilerna helt slut. Men det fixade ju farsan...

Ser Du - här är han på en Triumph -50! Är det morsan bak på bönpallen?

Det här är ett foto där pappa står längst till vänster - annars är det hans syskon och föräldrar hemma i Rö (utanför Härnösand).
Mina föräldrar skaffade ett hus på Bleke i Gävle, en stor tvåvåningsvilla med utrymme för det mesta. Med gemensamma krafter har dom byggt om och skött huset och trädgården. Bland annat byggde man en jättestor och skön altan samt ett garage med plats för fyra bilar!


© och ®: Göran Ohlzon (förutom fotona som Pappa lånat ut...)