<Sonen

Föräldrarna

Hon

Bilarna

Snobben

Valasjön

Gamla kort


Ramsele nån gång i tidigt 50-tal

Räbbstugeforsen innan kraftverksutbyggnaden

Mer från Räbbstugeforsen...

Utsikt mot gamla kyrkan när vattnet strömmade fritt. Gamla bron syns längst till höger...

Vagnede på 50-talet

Utsikt från platsen ungefär där nuvarande SVAR-huset finns (kommer inte på vad nipan heter)

Nyland

Viken med gamla bron mot Ovanmo, den var ganska unik. Jag tror minsann att dom monterade den upp & ner...!

Gamla prästgården där min mormor var piga innan hon gifte sig med morfar. Sen prästen flyttat blev det bl a turistgård, vandrarhem mm.

Gamla träbron över Faxälven. Min pappa är fortfarande arg på Ramseles kommungubbar att bron revs - den hade varit en turistmagnet. Men den var väl alltför rutten och med tanke på timmerflottningen var det nog lika bra att den revs innan timmer och is tog den med sig nedströms

Klockstapeln vid gamla kyrkan. Egentligen stod den nere vid kyrkan, men den flyttades sedermera upp på nipan. Användes ett tag som vedbod och förråd, sen blev den kulturminnesmärkt. Min mormor brukade ringa i kyrklockan på den tid då hon jobbade som piga i Prästgården.

Lilla hotellet i Ramsele. Hur stort var Stora Hotellet?? Byggnaden revs på 70-talet. Observera bensinpumpen, det var innan tiderna med återvinning av ångorna och sedelautomater.

Ramsele Gamla Kyrka som byggdes på 1200-talet och användes från tills dess nya kyrkan byggdes i mitten av 1800-talet. Sen fick den bli förråd och förföll innan några driftiga personer förstod dess kulturella värde.

Interiör från Gamla Kyrkan (1)

Interiör från Gamla Kyrkan (2)

Gamla prästgården byggs omkring 1885. Bilden har jag "lånat" från den kulturalmanacka som Ramsele Hembygdsföreningen brukar producera varje år
Mer gamla bilder...
(klicka här)